Miljöbilar som tar sig fram — Suzuki 4×4 biogasbilar

Suzuki har fyra modeller med fyrhjulsdrift med motorer som konverterats till gasdrift. Biogasfordon är inte bara bra för miljön, de ger dig även enastående ekonomiska fördelar.

Om du väljer en extra stor bensintank får du ännu bättre räckvidd* vid behov. Suzukis erkända tillförlitlighet i kombination med gas och fyrhjulsdrift gör att du får en miljövänlig bil som alltid kommer fram. Gassystemet är speciellt utvecklat, designat och anpassat av KonveGas i Sverige för det svenska klimatet. Efter konverteringen kör bilen på fordonsgas eller bensin. Även vid låga motortemperaturer växlar bilen till gasdrift, vilket möjliggör en mer miljövänlig körning. Om bensinen tar slut under körning slås den normala tanken (bensin) på automatiskt. Systemet växlar automatiskt till gasdrift efter påfyllning med biogas. Tekniken är optimerad för maximal prestanda, låg energiförbrukning och minimala utsläpp.

*Varierar beroende på gassammansättning och pumptryck.

Fördelar med Suzuki biogasbilar

  • Biogas är cirka 15 till 20 procent billigare än bensin. Med en körsträcka på 1500 km kan du spara cirka 5000 SEK / år.
  • Klimatbonus på hela 10 000 kr.*
  • 40 procent lägre förmånsvärde som tjänstebil
  • Biogas ger inte ett nettobidrag till växthusgaser.
  • Otroligt bra räckvidd. En fullstor bensintank erbjuder ännu fler mil.
  • Låg skatt, endast 360 kr / år.

* Gäller fordon som har varit i trafik sedan 1 januari 2020

Lär dig mer om Suzukis biogasbilar, om fordonsgas och biogasens fördelar här!